Kontaktai:
Adresas: Vilniaus g. 49, LT- 17116 Šalčininkai
Tel.: (8 380) 51 233 Faks.:
(8 380) 51 244
El.p.: priimamasis@salcininkai.lt
Anksčiau įvairaus amžiaus moterys, norėdamos veidui suteikti sveiką išvaizdą, skruostus įtrindavo raudonaisiais burokėliais. Ir visas šis grožis išsilaikydavo gana ilgai. Vėliau iš burokėlių masės pradėta gaminti skaistalus ir lūpų dažus. REKLAMA Tačiau svarbiausia, kad mūsų protėviai valgydavo burokėlius, norėdami likti žvalūs, linksmi ir sveiki. Kas gi tuose burokėliuose tokio ypatingo? Padeda atjaunėti Atrodytų, kad šiais laikais apie burokėlius žinome viską. Tai – dvimečiai burnotinių šeimos augalai, pirmaisiais metais išauginantys sultingas raudonas šaknis ir lapų skroteles. Būtent šaknis mes ir naudojame maistui. REKLAMA Tačiau burokėlis – ne tik pagrindinė barščių, šaltibarščių ir kai kurių salotų sudedamoji dalis. Tai – ir vertingas vaistinis augalas. Interneto portalas „Medportal“ rašo, kad tie, kurie kasdien valgo burokėlius, atjaunėja ir nuolat, to net nenujausdami, atstato savo sveikatą. Burokėlių šaknyse yra riebalų, baltymų, angliavandenių, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, o taip pat gausybė mikroelementų ir vitaminų. Juos galima valgyti kiek tik norite – tai jums bus tik į naudą. Burokėliai patys savaime yra skanūs, naudingi ir būtini mūsų organizmui. Be to, jie turi vieną ypatingą savybę – jeigu valgysite mėsą su burokėliais, visiškai apsaugosite savo skrandį nuo sunkaus maisto, nes burokėliai sintezuoja betainą, padedantį mūsų organizmui įsisavinti gyvulinius baltymus. Todėl sergant kepenų ligomis burokėliai tampa absoliučiai nepamainomu produktu. Atstato žarnyno mikroflorą Burokėliai yra nuostabi švelnaus veikimo laisvinamoji priemonė. Stenkitės kasdien suvalgyti ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių ir visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų. Tačiau netgi dideli kiekiai suvartotų burokėlių nesukels viduriavimo. Tiesiog jūsų tuštinimasis pasidarys reguliarus. Reguliariai geriamos šviežios burokėlių sultys, padeda atstatyti būtiną žarnyno mikroflorą ir slopinti patogenines bakterijas, neutralizuoja toksines medžiagas ir pašalina jas iš organizmo. Tokiu būdu išsivalo visi vidaus organai, o taip pat pagerėja veido spalva ir bendra savijauta, sustiprėja imunitetas ir atjaunėjęs veidas įgyja natūralų sveiką raudonį. Todėl nebereikia ryškinti skruostų raudonio burokėliais – geriau naudokite juos salotose.
Komentarai
*comments_written*
{{msg}}