Lt En Pl
Pradžia
Pradžia
lt
en pl

Projektas „Valgyk protingai“

Projektas „Valgyk protingai“


Mokslų metų pradžioje Turgelių P. K. Bžostovskio gimnazijos moksleiviai tapo virėjais ir kulinarais bei degustatoriais - laimėtas projektas „Valgyk protingai“. Šią programą organizavo Všį „Humana People to People Baltic“, kurios tikslai – stiprinti Lietuvos vaikų ir jaunimo organizacijų sveikos mitybos kompetencijas, prisidėti prie vaikų mitybos kokybės pagerinimo, skatinti vaikų kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą, skatinti bendradarbiavimą su augintojais, ūkininkais, kad būtų vartojama daugiau vietoje išauginto maisto, o taip pat išmokyti sveikos mitybos pagrindų, išugdyti gebėjimus kritiškai įvertinti „greito“ maisto produktus ir energetinius gėrimus, skaityti maisto pusfabrikačių etiketes.

Mokiniai gamino ir bendruomenei pristatė patiekalus iš šilauogių, moliūgų , vištienos, kiaulienos bei žuvies. Dalyvavome gerumo akcijoje „Atverkime širdis gerumui“. Mokiniai vyko į netradicines technologijų pamokas: restorane „ARGO“ Trakuose, „Marcipano“. Restoranas jau šešioliktus metus džiuginantis vietos lankytojus gruziniška ir kaukazietiška virtuve. Projekto dalyviai lankėsi ūkininkų A. Keder it V. Juchnevičiaus ūkiuose ir susižinojo produktų auginimo ir sūrių gamybos principus, išmoko duonos kepimo paslapčių su ūkininke A. Keder, nuostabiai praėjo laikas gaminant pietus kartu su „Aistuvos “ gimnazijos 6 klasės mokiniais.

Dalyvaujant šiame projekte kartu paminėta ir Sveikos mitybos diena, projekto lėšomis įsigyta buitinė technika technologijų kabinetui.

Užsiėmimų metu mokiniai kartu su technologijų mokytoja ne tik gamino įvairius patiekalus, bet ir vaišino mokyklos bendruomenę sveiku, subalansuotu, šviežiu ir tinkamai apdorotu maistu. Projekto metu mokiniai ne tik gamino, bet ir mokėsi tvarkingai serviruoti stalą, taisyklingai pateikti reikalingus įrankius bei indus.



Turgelių P. K. Bžostovskio gimnazijos informacija